01 oktober 2007

Laatste keer!

Tussen het spelen, eten, slapen, in bad gaan, pampertjes verversen, op het potje gaan, boekje lezen en Bumba kijken door, proberen we onze kaboutertjes ook af en toe op te voeden. Als Aiken eens kapoenenstreken uithaalt (hoogst uitzonderlijk, natuurlijk ;-)) en hij luistert niet meteen als we vragen om te stoppen, dan zeggen we duidelijk "Laatste keer!" Aiken weet heel goed dat het dan tijd is om te stoppen met zijn deugnieterij.

Toen we gisteren nog even wilden genieten van het mooie weer, stelde ik Aiken voor om te gaan wandelen. Hij mocht met zijn fiets of auto rijden! Natuurlijk konden we niet snel genoeg buiten zijn. Wanneer ik me eerst nog even in de zetel zette, klonkt het meteen "papa buiten?" "Eventjes wachten, papa moet nog even iets aan mama vragen, schat." Maar Aiken had zijn repliek al klaar: "Papa buiten! Laatste keer!" zei hij met gebiedende stem :-D. Tja, dan moet papa maar het goede voorbeeld geven en flink gehoorzamen, zeker? Maar eerst moesten we toch bekomen van het lachen :-).

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een leuk verhaal!

Jo en Jessica

Anoniem zei

Fijne momenten: eigenlijk zou je boos moeten worden maar toch kan je het niet laten om te lachen. Zo zullen er nog wel komen! Wees er maar zeker van.

Anoniem zei

Ja, onze Aiken is een slim kereltje. En opvoeden is een moeilijk klus...
Jullie zullen nog wel vaak eens moeten lachen terwijl je het eigenlijk niet mag tonen ;-)

Anoniem zei

Ja dat maken alle ouders wel eens mee.Dan moeten we lachen, maar mogen het niet laten zien.Elk kind heeft wel eens manieren van grote mensen.Dat maakt kinderen hebben en opvoeden juist leuk.