07 december 2005

Slaap kindje slaap



Aiken sliep tot nog toe op onze kamer, maar onze schat is nu 5,5 maanden oud. Tijd dus om te verhuizen naar zijn eigen kamertje. Gisteren was het zover. Een hele volksverhuizing vond plaats om zijn bedje te kunnen verplaatsen. Deuren werden uit hun hengsels gehaald, commodes werden opgeschoven en bedden werden op hun zijkant gezet. Aiken sloeg het geheel met grote ogen gade. Wat ging er nu gebeuren?
Een uurtje later, waren we klaar. Onze schat ging nog in bad en genoot nog van een lekker flesje en toen was het zover... bedtijd!!
Gewillig ging hij slapen! Maar zou het blijven duren...
Toen wij rond een uur of 11 zelf gingen slapen, lag Aiken nog steeds als een roosje te slapen. Maar om 1 uur, besloot meneer dat het nu toch wel lang genoeg had geduurd om alleen te liggen op de kamer. Na een paar troostende woorden van papa, viel hij gelukkig weer in slaap. Maar niet voor lang. Om 3 uur werd hij weer wakker. Ook nu viel hij gelukkig snel weer in slaap. Om 5 uur werd hij nog eens wakker. Pfffft, dat is dan zo als je net zelf weer heerlijk ligt te slapen.
Uiteindelijk besloot Aiken dat het om half 7 echt wel tijd was om aan de dag te beginnen. Na een heerlijk ochtendflesje is hij wel nog een uurtje gaan slapen, maar daarna was het echt gedaan.
Al bij al viel die eerste nacht alleen nog goed mee. Als hij nu morgenvroeg ineens tot 7 uur doorslaapt, zonder nachtelijke escapades, dan is iedereen tevreden!

Geen opmerkingen: