10 december 2006

Grote broer

Bijna is het zover.
Onze kleine pruts zal niet meer onze kleinste pruts zijn.
Weldra krijgt hij het gezelschap van een broertje of zusje. Benieuwd hoe hij daar op zal reageren...
Spannende weken volgen. Nog 3,5 weken zijn we verwijderd van de uitgerekende datum. Ik moet zelfs nog 2 weken werken. Het begint nu allemaal wel heel zwaar te worden. Overdag werken, na school een druk mannetje entertainen, tussendoor kaartjes en doopsuikers in orde brengen, huishouden 'een beetje' bijhouden en ga zo maar door.
Met Aiken gaat alles ondertussen prima. Hij is momenteel wel verkouden en heeft een ontstoken oogje, maar dat alles weerhoudt hem er niet van om zijn altijd vrolijke zelf te zijn. Zijn woordenschat heeft zich nog niet echt uitgebreid. 'Aupn' (auto), 'no' (nog), mama, papa, 'baw' (bal), 'kaa' (kaasje), 'Kaike' (Aiken), 'ka' (dat) zijn de voornaamste woordjes waarvan 'aupn' wel veruit favoriet is.
Hij is nog steeds ontzettend zot van auto's. Ongelooflijk. In de crèche is het al auto wat de klok slaat.
We genieten nog even van de laatste weekjes met ons drietjes, want drukke tijden (kan het nog drukker :-)) staan ons te wachten.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoihoi,
fijn nog eens iets te lezen! Probeer toch maar nog zoveel mogelijk te genieten!
En hopelijk lukt het nog om het kerstfeest mee te maken...
Groetjes
en tot gauw
Joke

Anoniem zei

Eens Aiken grote broer is geworden, zal het misschien nog drukker zijn. Maar dat zal dan anders druk zijn dan nu. Het werk voor school valt dan al weg (of toch voor een tijdje) zodat er wat meer tijd zal zijn voor andere dingen.En als het dan even te zwaar wordt willen wij natuurlijk wel eens babysitten. Nu ook al natuurlijk. Er zijn hier genoeg 'aupns' in huis zodat Aiken zich wel zal amuseren. En zijn kleine broer of zus zullen misschien ook nog wel aankunnen. Voor eventjes dan toch, want een babytje in huis, dat is toch al wel lang geleden. Probeer toch nog te genieten van de drukke dagen met z'n drietjes om daarna van de drukke dagen met z'n viertjes te genieten.

Anoniem zei

Ook opa en oma en meter Annik tellen af naar de geboorte toe van ons tweede kleinkind.Een tweede kind in huis dat voel je bijna niet. Dat groeit zonder dat je het zelf beseft mee op. Wat niet wil zeggen dat het minder aandacht krijgt.Integendeel, alle kinderen worden met hetzelfde enthousiasme opgevoed. Maar je moet dan die leerschool niet meer doormaken.Bij je tweede kind herken je vlugger wat er fout is en waarom de baby huilt.En Aiken zal zeker blij zijn dat mama en papa voor een speelkameraadje gezorgd hebben.

Anoniem zei

Wij lezen nog steeds trouw jullie blog. En inderdaad, binnenkort zijn jullie met vier. We zijn ook benieuwd.
Fijne feestdagen en tot binnenkort, op babybezoek!

Jes en Jo